Zwemboei open water

Wanneer je in het open water gaat zwemmen doe je er verstandig aan om een zwemboei open water mee te nemen. Een zwemboei is een opvallende, felgekleurde boei die achter je aan drijft tijdens het zwemmen. Je bent zo goed zichtbaar voor andere watersporters.

Nog meer voordelen?

Naast dat je goed zichtbaar bent in het open water kan je een zwemboei ook gebruiken om uit te rusten tijdens het zwemmen. Daarnaast geeft het je ook de mogelijkheid om je spullen mee te nemen in een zwemboei open water, zodat je deze niet op de kant hoeft achter te laten.

Zwemboei open water

Zwemmen met een zwemboei open water

Een veelgestelde vraag is of het anders zwemt met een zwemboei open water. Onze ervaring is dat dit over het algemeen erg meevalt. Alleen in extreme omstandigheden zal je iets van de boei merken. Bijvoorbeeld als er veel wind is of als je in zee door de branding heen moet zwemmen. Over het algemeen geldt dat hoe kleiner de boei is hoe minder je ervan zult merken. Onze Tow Floats zwemboei hebben geen opbergmogelijkheid en worden veel gebruikt bij wedstrijden. Je merkt hier bijna niets van tijdens het zwemmen.

Zwemmen in open water

Wanneer je voor het eerst in open water zwemt zal je direct merken dat het zwemmen heel anders is dan in het zwembad. Er is wind, er zijn golven het is kouder of juist warmer. De elementen zijn aanwezig en tijdens het zwemmen hou je daar rekening mee. Naast je zwemtechniek zijn er daarom in het buiten water veel extra dingen om op te letten. Een zwemboei open water kan er voorzorgen dat een aantal van die dingen waar je op moet letten verminderd, waardoor je relaxter kan zwemmen en je weer op je zwemtechniek kan letten.

Roze zwemboei open water

Waarom Swim Secure

Veel merken hebben wel een zwemboei in het assortiment, maar Swim Secure heeft zich volledig gespecialiseerd in het ontwikkelen van zwemboeien. Ze hebben daarom een veel bredere range van zwemboeien. Zo zijn er boeien die speciaal geschikt zijn voor kinderen, boeien die geschikt zijn om een bidon mee te nemen tijdens lange afstanden of zelfs om je telefoon zichtbaar mee te nemen en te kunnen bedienen.

Waarom open water zwemmen

Voor veel mensen geeft open water zwemmen het ultieme gevoel van vrijheid. In tegenstelling tot zwemmen in het zwembad kan je buiten echt in een trans raken tijdens het zwemmen. Door de langere afstanden en het niet steeds weer aan de kant af hoeven zetten kom je veel makkelijker in de bekende runners high. Daarnaast is het natuurlijk heerlijk om bij mooi weer in de buitenlucht in het zonnetje te zwemmen.

Product toegevoegd aan verlanglijstje
Product toegevoegd aan vergelijker

Deze site gebruikt cookies om een optimale klantbeleving te creëren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring en klik vervolgens op accepteren. Ook is de site beveiligd met Google reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.