Dry Bags

Item 1-6 van 6 in totaal item(s)

Wat is een Dry Bag?

Met een Dry Bag of Zwemboei val je extra op tijdens het zwemmen in open water. Ze hebben vaak een felle kleur, zoals roze of oranje, waardoor je door andere watersporters eerder wordt opgemerkt. Naast het opvallen kan je door het drijfvermogen een Dry Bag ook gebruiken om even uit te rusten tijdens het zwemmen. En als laatste geeft een Dry Bag je de mogelijkheid om je persoonlijke eigendommen mee te nemen tijdens het zwemmen. Door het waterdichte materiaal en een oprolmechanisme blijven je spullen droog in de zwemboei.

Een Dry Bag zorgt er dus voor dat je extra opvalt, geeft je drijfvermogen en houdt je spullen droog tijdens het zwemmen. In tegenstelling tot een Tow Float die geen mogelijkheid heeft om spullen mee te nemen. Een Dry Bag zal daardoor iets zwaarder aanvoelen tijdens het zwemmen en is meer geschikt voor trainingen en minder geschikt voor wedstrijden.

Hoe gebruik je een Dry Bag?

Een Dry Bag of Zwemboei is eenvoudig in gebruik. De eerste stap die je neemt is om je spullen in de Dry Bag op te bergen en met het oprolmechanisme de tas waterdicht af te sluiten. Hierna kan je via het ventiel de boei opblazen om drijfvermogen te creëren. Het kan zijn dat de Dry Bag meerdere luchtkamers bevat en je dus met meerdere ventielen de Dry Bag moet opblazen. Wanneer de Dry Bag vol lucht zit kan je deze met de bijgeleverde heupband om je middel klikken. Bij het zwemmen drijft de Dry Bag met al je spullen achter je aan. Zorg er bij het afstellen van de band voor dat de Dry Bag niet boven je voeten drijft. Wanneer dit wel het geval is zou je er telkens tegen aan schoppen met je beenslag.

Dry bag tijdens het zwemmen
Product toegevoegd aan verlanglijstje
Product toegevoegd aan vergelijker

Deze site gebruikt cookies om een optimale klantbeleving te creëren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring en klik vervolgens op accepteren. Ook is de site beveiligd met Google reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.