Tow Floats

Item 1-8 van 8 in totaal item(s)

Wat is een Tow Float?

Een Tow Float is een zwemboei die je gebruikt om extra op te vallen bij het zwemmen in open water. Ze hebben vaak een opvallende kleur, denk aan fel oranje of roze. Naast dat een Tow Float ervoor zorgt dat je extra opvalt kan het drijfvermogen ook gebruikt worden om even uit te rusten. Wanneer je met een groep zwemt is het ook erg prettig als mensen met een Tow Float zwemmen. Je kan makkelijk zien welke richting je voorgangers op zwemmen en deze volgen.

Een Tow Float biedt je dus extra zichtbaarheid en drijfvermogen. In tegenstelling tot een Dry Bag heeft een Tow Float echter geen mogelijkheid om spullen droog op te bergen en mee te nemen. Het voordeel hiervan is dat de zwemboei heel licht blijft en weinig weerstand heeft in het water. Ze worden daardoor ook steeds vaker bij open water wedstrijden gebruikt en soms zelfs verplicht gesteld.

Hoe gebruik je een Tow Float?

Een Tow Float is erg eenvoudig in gebruik. Je kan het zien als een grote ballon die je opblaast en door middel van een band om je middel bevestigd. In de meeste gevallen is het ventiel van de Tow Float zo gemaakt dat deze de lucht in één richting doorlaat. Het opblazen gaat hierdoor zeer makkelijker. Bij sommige Tow Floats zijn twee luchtkamers aanwezig. Dit zorgt voor extra veiligheid en drijfvermogen. Als de Tow Float is opgeblazen bevestig je deze met de bijgeleverde band rondom je middel. Bij het zwemmen drijft de Tow Float rustig achter je aan. Zorg er bij het afstellen van de band voor dat de Tow Float niet boven je voeten drijft. Wanneer dit wel het geval is zou je er telkens tegen aan schoppen met je beenslag.

Tow Float in gebruik
Product toegevoegd aan verlanglijstje
Product toegevoegd aan vergelijker

Deze site gebruikt cookies om een optimale klantbeleving te creëren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring en klik vervolgens op accepteren. Ook is de site beveiligd met Google reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.